Waarom is RTB kleding duurzaam?

Published on 2 November 2022 at 16:41

Klimaatverandering is meer en meer een belangrijk onderwerp in de hele wereld, en dat geldt ook voor recycling. Door het gebruik van gerecyclede stoffen voor onze kleding ondersteunen we duurzame mode. Onze kledingstukken zijn gemaakt van hoogwaardige stoffen. De stoffen zijn OEKO-TEX gecertificeerd, dat betekent dat de stof bestaat uit een unieke samenstelling van gerecyclede en gecertificeerde vezels.

Waar zijn gerecycleerde stoffen van gemaakt?

Gerecycled katoen wordt verkregen door overgebleven garens van productiefaciliteiten of garens die worden geregenereerd uit ingezameld textiel. Gerecycled polyester wordt gemaakt van gebruikte plastic flessen, ook wel rPet genoemd. De flessen worden vermaalt en gesmolten tot een polyestervezel gesponnen. De meest voorkomende gerecyclede garens zijn katoen, polyester en polyamide, maar het aantal vezels dat nu recycled kan worden, zal in de nabije toekomst zeker toenemen, en dat is een mooi streven!

 

Ben jij ook benieuwd hoe het voelt om bij te dragen aan duurzame mode en een item te dragen dat gemaakt is van o.a. PETflessen?
Een duurzaam item dat ook nog handgemaakt is? Check dan onze items.

Adventure

We wisten bij REDRESS THE BALANCE dat het opzetten van een kledingmerk een reis zou zijn. Het is een avontuurlijke reis, een fantastische reis! Zeker toen we zijn gaan samenwerken met Het GildeLab. Zelf stof inkopen en van heel dichtbij betrokken zijn bij het productieproces. Dat is een geweldige ervaring. Wij bewijzen het; handgemaakte kleding geproduceerd in Nederland, het is écht mogelijk.

 

Het GildeLab

Wij werken samen met Het GildeLab. Dit is een ambachtelijk productie-atelier voor textiel en leder in onze hoofdstad. Een duurzame onderneming die ontwerpers en makers bij elkaar brengt, kennis deelt en samenwerkingsverbanden aan gaat. Hoogwaardige productie gecombineerd met de mogelijkheid voor bewoners uit Amsterdam-West om zich te professionaliseren op het gebied van mode en ambacht.

 

Slow fashion is duurzaam

Duurzaamheid staat bij REDRESS THE BALANCE hoog in het vaandel, dat vinden wij écht belangrijk, voor nu en voor de volgende generatie. Wij dragen op deze manier ons steentje bij met slow fashion. Slow fashion kenmerkt zich door tijdloze collecties kleding van hoogwaardige kwaliteit die lang mee gaat. 

 

De OEKO-TEX Standard 100 is een wereldwijd, consistent, onafhankelijk test- en certificeringssysteem voor textielgrondstoffen, afgewerkte textielstoffen en eindproducten in alle productiestadia. Met hun slogan “Confidence in textiles” werd Oeko-Tex een wereldwijd synoniem voor verantwoorde textielproductie, veiligheid en transparantie. De Oeko-Tex-certificering is een zeer belangrijke stap naar minder gebruik van gevaarlijke chemicaliën in de textielindustrie.

 

Kan jij je ook vinden in onze duurzame missie?
Wil je ook gezien worden in écht duurzame, handgemaakte, Made in Holland, slow fashion, unieke kleding?
Kies dan voor RTB!